Mie nu mi-a placut niciodata ceva nou ce apare. Adica da, avem calculatoare noi, bune si performante, dar degeaba. Intotdeauna apar programe care le ingenuncheaza, iar pentru asta trebuiesc calculatoare si mai noi si mai bune si mai performante.
Am reusit oarecum sa ma obisnuiesc cu interfata de admin de la wordpress 2.5. Am vazut ca au pus-o si pe blogurile de la mama lor, deci asta e viitorul. Pentru ca folosesc wordpress de ceva timp si pentru ca vad ca sunt echipe si echipe de oameni acolo, am descoperit doua idei dupa care se orienteaza ei. Prima e de functionalitati, sa aibe functionalitati frate si sa faca de toate, iar cealalta e de optimizare. Ei bine functionalitatile apar in toate release-urile mari si atunci vin cu lucruri noi, neoptimizate, iar apoi apar optimizarile si verificarile de securitate.
Insa ca orice chestie noua, cere mai multe resurse. Acuma eu nu stiu si nici n-am apucat sa caut in codul lor, dar parca nu mai e asa de aerisit si simplist ca ala de mai devreme, e mai complicat si mai greoi.
Trecand peste asta, la imbunatatiri in wordpress 2.5 remarcam pingul imediat si publicarea feed-ului imediat dupa salvare/publicare articol. Trimiterea inca a unui pingback daca articolul a fost editat, pingback trimis inca o data tuturor.
Gradul de procesare al serverului ce sustine un wp 2.5 a crescut, de la cateva procente in utilizare normala (adica mie mi-a sarit load-ul de la 18% la 22 – 24 %) la 50 – 55% din utilizare in momentul in care se publica un articol nou si se pinguiesc toate serverele prin care se anunta un articol nou. Pe langa asta trebuie o banda destul de tapana de net, asta pentru a putea usura munca publicarii unui articol si pentru a nu tine multe tabele mysql blocate de aplicatiile (pluginurile) din spatele wordpress-ului.