Top 3 laptopuri pe care sa le cumperi când începe școala

Top 3 laptopuri pe care sa le cumperi când începe școala

Începe școala. Mă rog, școala va fi diferită anul ăsta. Iar cei mici, mai mult ca oricând au nevoie de calculatoare acum ca să învețe. Nu de tablete, de calculatoare. M-am uitat pe internet la ce oferte avem și am găsit câteva laptopuri care ar trebui să își facă treaba la școală. Hai să vedem. 

Începe o școală ciudată anul ăsta în septembrie. Mulți dintre părinți se plâng că trebuie să le cumpere celor mici laptopuri. Dar mai ales că trebuie să aibă și rolul de profesor acum. 

Pe de altă parte tot aceiași părinți parcă n-ar investi prea mult în laptopul pentru copil, ca acesta să învețe, nu să se joace. 

Dar ai nevoie de laptop? 

Pe de-o parte, multe din telefoanele ce sunt acum pe piață, sunt comparabile ca performanțe, dacă nu mai performante în fața laptopurilor, dar asta ar fi un alt video, ce va apărea în curând. 

Rămânem la laptopuri. Din cele mai folosite procesoare pentru laptopuri, acestea au ajuns la seria a 10-a. Procesoarele de la Intel aduc performanță, consum mai mic de energie și ar trebui să nu fie nevoie să le schimbi după câțiva ani. 

Desigur, aș putea recomanda laptopuri cu procesoare ieftine, dar nu vrei să faci asta. Pentru că de exemplu ai vrea ca cel mic să folosească laptopul pentru următorii 4 ani, fără să fie nevoie să îi iei alocația ca să schimbi laptopul.

De ce laptop și nu desktop?

Pentru că este portabil, iar desktopul, cu aceleași performanțe cere și un monitor care are preț separat. 

Nu mă uit la laptopuri cu procesor Atom – care este mai slab decât telefonul de pe care privești acest video sau la laptopuri cu procesor Celeron, care nu se mai fabrică de ani buni. 

Cel mai bine e să te uiți după oferte. Dar când te uiți după oferte, caută să fii atent la seria procesorului. Am mai spus. Procesorul unui dispozitiv trage după sine restul componentelor. 

Intel i5 – a 10-a generație, vezi aici serialul 10210U, ceea ce înseamnă că e produs anul ăsta. Costă 2500 de lei, dar aduce un hard de 1 terra, pe un laptop Dell care are si licență de windows, 4 giga de ram și DVD. 

Screenshot 2020 08 03 at 1.29.53 PM

Laptopul va fi mare și greu. Are 2 kilograme. Dar dacă nu pleacă nimeni cu el de acasă și îl folosește toată lumea să se uite la filme, atunci va fi util. 4 Giga de ram, asta înseamnă că rezistă doar la 2 pagini web și nu poate vedea videouri în format 4K pe Youtube. Aici trebuie să economisești banii pentru upgrade-uri.

Dar dacă vrei ceva cu adevărat performant. AMD a scos  Ryzen 5, un procesor extrem de rapid, care le dă bătăi de cap fanilor Intel. Iar pe laptopul ăsta de la HP, viteza vine și din SSD-ul de 512 giga, ceea ce înseamnă și stocare bună, dar și cei 16 giga de ram. 

Screenshot 2020 08 03 at 1.31.24 PM

Ești la gimnaziu sau la liceu, ăsta e laptopul pe care trebuie să îl ai

Are aproape 2 kilograme, dar cică ține bateria 10 ore. Asta dacă nu te joci. Dar la jocuri o să ai FPS-uri bune. Explică părinților de ce.

Pe de altă parte, nu înțeleg de ce importatorii de calculatoare și cei care le asamblează aici nu pun 16 Giga de ram în ele. Ok, înțeleg că memoria este un diferențiator foarte mare de preț, dar e mâncată de browser în jumătate de oră. 

M-am mai uitat după laptopuri și îmi place că sunt foarte multe sold out. Adică oamenii caută lucruri performante, dar ieftine. Am mai găsit un DELL cu procesor i7 de data asta, de anul ăsta, care e 3600 de lei, dar vine cu 16 giga de ram, 512 SSD și fără licență de windows. Dar asta ar putea fi primită de la școală. Nu? 

mwl i7 10 bcf7b355457baa40a1a88afb5429f550

Spune-mi dacă îți este folositor topul ăsta. Ce laptop folosești pentru școală? Îți place ce calculator ai și plănuiești să îți iei altul? În ce buget? Scrie-mi în comentarii, poate găsesc și alte oferte. 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply