Testeaza browserele beta
Pe piata in momentul de fata sunt doua browsere beta care se promoveaza puternic. Internet explorer 9 beta a avut parte de o lansare mondiala, firefox 4 beta nu a facut mare lucru mondial, dar a mers din vorba in vorba in disperarea celor care inca folosesc firefox 3 si le da rateuri mari. Google Chrome e si el undeva in beta, dar nu straluceste cu nimic.
Pentru ca browserele astea aduc niste schimbari majore in functionare, este necesara un fel de educare a publicului. Astfel incat firefox 4 beta lanseaza cam in fiecare saptamana cate un buletin in care se mai lauda ca au facut cate ceva, ca au scos nu stiu ce optimizare, cum se randeaza pagina, sunetul, flashul, html5.
Internet explorer 9 are un blog in care anunta orice modificare si orice implementare au adus browserului. In schimb ei recunosc aici ca statisticile pe care le preluau de pe calculator au ajutat Microsoft sa creasca un browser solid si bun. De asta au revizuit si optimizat protectia datelor private in internet explorer 9 aducand in plus doua chestii foarte misto:
1. IE9 va oferi utilizatorilor un nou mecanism opțional (“Tracking Protection”) prin care se identifică și blochează multe forme de urmărire (colectare a datelor) nedorite
2. “Tracking Protection Lists” le vor permite utilizatorilor să controleze ce conținut de pe un site terț poate colecta date despre un utilizator conectat
Mai multe detalii pe blogul IE9.
In acelasi timp firefox colecteaza acum de pe calculatorul meu date de utilizare, de genul memorie ocupata, pagini accesate, timp petrecut in paginile respective, zone de click in fereastra browserului. Rezultatele pe care le trimit pe langa ca`s private (sper) sunt ingrijoratoare . Adica la aia 6 Giga de ram, papa cam mult si cam nesimtit. Desi se limiteaza ca e aplicatie de 32 de biti.
Drept urmare vreti sa invatati mai multe despre internet, despre cum functioneaza browserul, despre ce urmeaza, instalati browserele beta si urmariti atat tutorialele cat si blogurile lor.