Securitatea retelelor sociale, sau de ce e bine sa citesti de doua ori ce faci pe internet
Zilele trecute cand s-a miscat twitter mai greu, m-am uitat pe blogul lor de status sa vad daca au vreo problema. Nu aveau, insa am dat peste postul asta care m-a speriat. Nu m-a speriat faptul ca au mai primit un atac, m-a speriat modalitatea atacului. Si anume niste indivizi au creat siteuri de socializare sau siteuri de torrente, care cereau username si parola, au primit useri, iar acele usere pe care le-au cules de pe siteurile lor (siteuri perfect functionale si aproximativ sanatoase) au incercat sa acceseze conturile de twitter, pentru ca oamenii au tendinta de a folosi aceeasi parola peste tot.
Cand am auzit despre asta la Moscova la Kaspersky am crezut ca sunt povesti SF pentru inceputul anului 2010, dar iata ca lucrurile se misca mai repede decat ne asteptam.
Stefan ne-a spus atunci un lucru logic si simplu. Nu vei spune niciodata in public ce culoare au chilotii tai sau daca porti vreo pereche, dar vei face asta cu siguranta pe orice retea sociala care te va intreba acest lucru. Bineinteles vei asocia culoarea chilotilor cu numele tau.
Urmariti toata prezentarea lui Stefan Tanase de la Kaspersky Romania despre evolutia atacurilor prin retelele sociale, cata incredere putem avea in ele si cum ne putem proteja sub denumirea De ce dezastrul intotdeauna loveste in orasul tau:
——
concluziile prezentarii: