Scurtmetraje romanesti: Numaratoarea Manuala
Citeam pe un blog dimineata ca Paulo Coelho si-a crescut vanzarile cartilor sale dupa ce a publicat linkurile de download ale versiunilor piratate.
Cam acelasi lucru ar trebui sa inteleaga si regizorii, actorii, producatorii filmelor romanesti. Nu trebuie sa obligi omul sa vina la cinema pentru ca doar asa ti-ai lua si tu banii din film, ci trebuie sa vii cu orice in plus. Iar daca vorbim aici despre un regizor / actor care vrea sa creasca, atunci in mediul online e singurul loc unde trebuie sa fie si sa fie agresiv. Esti actor, 50 de mii de clipuri cu orice participare de la orice eveniment, filmulete haioase, interviuri si altele. Esti regizor si vrei sa iti promovezi filmul, atunci stii foarte bine sa vorbesti despre el si cum sa il prezinti numai aratand doua secunde din film, iar mai departe publicul va umple salile.
De ce zic asta? Pentru ca gasesc filme foarte bine realizate, cu povesti intrigante, cu actori foarte buni care nu exista pe internet. Si eu n-am cum sa va spun acum ca trebuie sa va duceti Joi dimineata la Cinema Victoria din Cluj-Napoca ca sa vedeti filmul asta, pentru ca va pot arata decat poza asta:
As fi vrut sa aud si ceva de la actori, ceva de la regizor, de unde le-a venit ideea, cum au facut-o, sa vedem un trailer ( chiar daca e un film de 21 de minute) sau orice altceva care sa va demonstreze ca asta e un film bun. Pentru ca uneori cuvantul meu nu e suficient daca nu e sustinut de un ceva video.