Skip to content

Sa afisam taxele separat?

Adineauri ma laudam pe twitter ca am primit un spam in care o agentie de turism ma invita de 1 Mai in Bulgaria la hotel de 5 stele, nu stiu ce sejur, la 58 de euro de persoana.  Instant a sarit nu stiu ce firma din .ro care ne propunea ceva in Romania la 108 euro  de persoana. Asa ca inevitabil i-am intrebat de ce ne propun astea, pentru ca ei n-au drumuri, n-au locuri de parcare, n-au conditii si nici serviciile de la bulgari. Raspunsul a fost socant: la bulgari nu sunt produsele asa de scumpe, nu sunt taxele si impozitele asa de mari.

Gandirea gresita.

Drept urmare daca taxele si impozitele sunt mari noi nu mai facem nimic, nu investim in nimic, nu oferim servicii, doar ne gandim cum sa facem bani repede si ce ne ramane dupa ce platim statului.  Cu alte cuvinte in loc sa militam pentru impozite mai mici, in loc sa facem lobby pentru o lege care sa protejeze, sa sustina sau sa ajute turismul romanesc, ne cramponam in impozite si taxe, iar din cauza asta la noi e de 2 ori mai scump decat la bulgari, desi nu oferim serviciile lor. Noi vrem sa recuperam investitia.

Preturile sunt mici.

Hai sa ne gandim ce ar fi sa afisam la pompa: Benzina :2.5 lei pe litru, pret total cu taxe 5.2 lei.  Sau sejur o saptamana la mare in perioada 15 – 20 iulie, pret 500  euro, cu pret total cu taxa de smecher, taxa de hotel scump, taxa de mare, taxa de loc de parcare 2.500  euro.
Bine ppoate sa mearga si invers, pretul benzinei 5.9 lei, din care 3.8 lei taxe pentru stat.

Eu zic ca o data ne-am simti mai bine stiind ca achizitionam produse la preturi mici, a doua oara am putea stimula statul sa revizuiasca impozitarea. Si nu asa, ci pe principiul luam mai putin dar de mai multe ori, decat luam mult si deloc.

Leave a ReplyCancel reply

Exit mobile version