La mare este inca inaccesibil in aceste zile, iar muntele ramane o optiune viabila pentru o plimbare atunci cand vreti sa faceti asta. Iar daca vreti aer curat, fara fum si fara poluare, lasati deoparte Valea Prahovei si mergeti si prin alti munti. Ati putea descoperi ca veti consuma mai putin combustibil, ca veti intalni oameni aproape faini si ca va veti bucura si de alte peisaje.
Si daca ati fost pana acum pe Transfagarasan doar vara, atunci cand se poate circula pe toata lungimea drumului, e interesant sa mergeti acum, primavara, cand inca avem zapada, viscol, vreme schimbatoare si un soare care te duce cu gandul in Austria si alte statiuni trendineze. Diferenta e ca la noi inca avem zone neexploatate, zone pustii si zone salbatice. Iar Transfagarasanul este una dintre ele.
S-au reabilitat si construit abia in ultima perioada statiuni si locuri de cazare in mijlocul muntelui. Vodafone are cel mai bun semnal pe munte, iar o fibra optica care marcheaza cumva drumul iti da speranta ca civilizatia si legatura la internet tinde sa va tina in continuare conectati cu prietenii care va vor invidia cu siguranta ca sunteti la munte.
Pe de alta parte, multumita celor de la Top Gear, nici drumul nu e atat de praf, dar nici atat de greu pe cat te puteai astepta. Bineinteles, in clasicul mod romanesc, Transfagarasanul nu are semnalizare, parapeti sau marcaje pe asfalt, dar ne descurcam cu putina atentie. Si totusi daca aveti o masina buna puteti sa nu fierbeti motorul.
Singura recomandare ar fi sa nu luati curbele cu mai mult de 40 la ora si sa va ganditi ca de obicei, dupa fiecare curba pe care vreti sa o taiati, poate aparea cate un bucurestean care face acelasi lucru, pe sensul vostru de mers.
In rest, va urez sa va bucurati de gratar si de peisaj. As fi recomandat si masa la pensiuni, dar atat timp cat acestea nu au clienti, mancarea e proasta si stricata.
Si un video care va prezinta cum arata drumul.