Ordonanta de urgenta 131
Ca sa continui ce incepusem sa scriu adineauri, si am fost oprit de macaraua ce a cazut cu 5 minute mai devreme, … uite ca ne confruntam acum cu o ordonanta de urgenta, emisa de Guvernul Romaniei, prin care procurorilor DIICOT li se permite accesul, fara mandat din partea judecatorului, la sisteme informatice in temeiul legii Legea 508/2004 privind infiintarea, atributiile si organizarea DIICOT.
Si anume, pe intelesul vostru: astia au scos o ordonanta de urgenta prin care astia de la directia pentru combaterea crimei organizate sunt liberi sa vina sa va spioneze calculatoarele si comunicatia ce o faceti prin internet in speranta ca va vor prinde de ceva.
In urma acestui lucru s-au sesizat toate organizatiile de aparare a drepturilor omului, sustinand ca aceasta ordonanta incalca flagrant constitutia, dreptul la libera exprimare, dreptul la informare si libertate.
In alta ordine de idei, aici citeam faptul ca un angajat al DIICOT este un angajat al Guvernului si nu un judecator independent. Deci in urmare, politicienii si-au facut o lege prin care pot sa verifice tot ce vor ei, fara mandat de la judecator, actionand subiectiv si sub influenta partidelor politice din care fac parte.
Cert e … ca astia au facut o lege, pentru ca orice ordonanta de urgenta devine lege, in care nu au specificat nimic clar. Habar n-au cum si ce inseamna accesul la sisteme informatice, diferenta intre asta si perchezitia informatica. Mai ales, habar n-au cum sa intercepteze niste adrese de mail (cat se poate de criptate :P), si mai ales atat timp cat serverele sunt in afara Romaniei sub ce jurisdictie si sub ce lege le vor accesa. Lege pe care vor sa o aplice de la 1 februarie.
Să adaug câteva kestii la ce ai scris mai sus, continuând demonstrarea inutilităţii ordonanţei în cauză:
1. În afară de încălcarea (sau încălecarea) mai multor drepturi ale cetăţenilor (intimitate, prezumţia de nevinovăţie, găsiţi altele…) cine verifica respectarea celorlalte legi ale statului şi pedepseşte abuzurile? Oare alţi pândari informatici care sparg calculatoarele procurorilor care ne supraveghează pe noi?
2. Chiar ştiu angajaţii DIICOT să supravegheze sistemele noastre informatice? Cum le aleg pe cele suspecte? Cine decide ce e suspect şi ce nu?
3. Sunt sigur că şmecherii din serviciile secrete, Poliţie, parchete şi alte instituţii ale statului şi nu numai supraveghează şi sparg sisteme informatice şi fără o lege care să le dea voie. Dacă cineva chiar vrea să vadă ce-i scriu eu Piticului pe mess nu cred că se împiedică în vreo lege…
4. Nu era mai ieftin să ceară de la NSA un rezumat al comunicaţiilor noastre? 🙂
Am uitat:
Sorry că nu făcui reiting la Fabrica azi…
Traiasca Republica Socialista Romania !
Ura ura ura !
Traiasca conducatorul ei si Securitatea care ne “reeduca”.
Pe cand legea crimei dublu-gandit ?