Teoretic telefonul se astepta sa revolutioneze tehnologia si ideea de telefoane mobile. Dar Samsung au continuat modelul Apple, acela de a mai scoate un telefon din aceeasi serie, care aduce imbunatatiri seriei, performante marite si acelasi model.
De altfel Samsung isi consolideaza astfel gama galaxy, o data ca si competitor direct al iPhone, dar si ca o gama propietara. In alta ordine de idei faptul ca nu au folosit cuvantul Google la prezentarea telefonului ne face sa ne gandim ca iarasi producatorii de telefoane mobile vor sari din globalizarea sitemelor de operare, construindu-si fiecare sistemul sau de operare.
Ca sa explic. Apple a avut succes la un moment dat, tocmai pentru sistemul sau propriu de operare pentru iPhone. Apoi aparitia Android si adoptarea lui de catre toti concurentii Apple a creat un val de simpatie urias pentru Google. Iar acum apar si alte sisteme de operare. Windows se vede cum e putin marginalizat de exclusivitatea cu Nokia, iar ceilalti producatori il folosesc doar asa, sa aiba si ei. Firefox a aparut usor timid, dar a fost imbratisat de toti concurentii marilor operatori ca pe viitorul sistem de operare al telefoanelor mobile – Sony si Huawei s-au aratat incantati de spargerea monopolului sistemelor de operare.
Ce vad eu ca urmeaza? O alta incercare de fidelizare a oamenilor care cumpara telefoane mobile. Adica vom avea in continuare Apple cu sistmeul lor de operare, Samsung care va incerca sa isi dezvolte sistemul lor de operare, Nokia cu Windows, Blackberry si altii. Ce e nasol in treaba asta? Ca dezvoltatorii de aplicatii vor trebui sa munceasca de cel putin patru ori mai mult pentru a incerca sa ajunga la clienti. Iar clientii vor fi frustrati, nestiind de ce si intre ce sisteme de operare sa aleaga.