În unul din filmele cu Nostradamus din anii ’90, tradus de doamna Margareta Nistor se spunea de una din profeții referitoare la Prințul Întunericului. La vremea respectivă m-am speriat, dar am ținut minte profeția. Se spunea acolo că undeva în 2017 va ieși noul prinț al întunericului din Orient.
La vremea respectivă eram relativ calm sau nu, mă uitam că prințul taliban fusese eliminat, de americanii care și ei se uitaseră la același film și au urmărit astfel profeția. Mai era acolo un prinț tot din orient, ceea ce noi numim acum Siria. Iar ceilalți prinți din orient sunt oameni interesați să construiască Dubai și alte țări dătătoare de petrol. Deci nu ar fi un pericol aici.
Dar nimeni nu se aștepta la Putin
Am fost în Rusia, în 2010. Atunci țara era în pragul dezvoltării. Tocmai se rupeau legăturile sovietice și toată lumea era dispusă să descopere tehnologia, internetul și viitorul digital.
În schimb astăzi totul s-a ruinat. Pare că prințul întunericului a răsărit din orient, dar din orientul rece și nimeni nu se aștepta la el.
Tot această profeție, pe care e bine să o cauți să îmi confirmi sau să-mi infirmi fantezia, spune că urmare a acestui război lansat de acest prinț, vor muri un sfert din oameni. Ceea ce înseamnă că războiul nici nu a început. Profeția lui Nostradamus vorbește despre sfârșitul civilizației și despre utilizarea de bombe împotriva orașelor mari. De asta avem scutul de la Deveselu.
Partea bună e că acest război nu va dura foarte mult, iar după el va urma o pace ce va dura secole întregi și atunci vom avea raiul pe pământ.
Dar cine ar fi crezut un război în era digitalizării
Și totuși este incredibil faptul că avem un război la granițele noastre. Nu că am fi noi buricul Universului, ci că în această eră a digitalizării, când trimitem Tesla în spațiu, când trimitem roboți pe Marte și pregătim o nouă expediție pe Lună, noi avem război cu arme vechi din 1970.
În această vreme când informația este la 1 click distanță, când comunicarea și înțelegerea nu mai are granițe și nici diferențe de limbă, acum când suntem mai conectați ca niciodată, noi avem un război convențional.
Generația bătrână, să zicem că a mai auzit de așa ceva. Dar generația tânără nici nu poate înțelege ce reprezintă acest război. Iar generația tânără, care a crescut în pace și în liniște, reprezintă mai mult de jumătate de planetă.
Și atunci cum e posibil ca așa ceva să se mai poată întâmpla. Ai zice că este conflictul între generații. O țară care are 32 de ani și este independentă și a lăsat sovietul în spate, iar pe de altă parte, bătrânii care nu vor să uite cum era înainte și cred că prin război îi corectează pe tineri.
Ăsta pare a fi filmul la care făceam referire (link webarchive, va dura ceva să se încarce)