Lucifer, Netflix (2020)
Mă uitam la serialul Lucifer pe Wikipedia. A avut aceeași soartă în pregătirea lui, la fel ca în serial. A pornit la Fox, a avut o tonă de împotriviri – ceea ce e și normal, dat fiind faptul că aduce în discuție lucruri mistice si supranaturale. Lucuri în care cred oamenii și astfel le poate zdruncina credința. Apoi a fost anulat, dar a fost recuperat de Netflix și a reușit să adune audiență din internet, cât nu a adunat dacă era difuzat în continuare de Fox.
Am văzut prima parte din sezonul 5, sâmbătă. Nu ca toată lumea, ci când am avut eu timp. Scuze că nu am fost la fel de social ca toată lumea, dar acesta e avantajul teviziunii cu video on demand, poți vedea filmul atunci când îți dorești nu atunci când se dă la televizor.
Fără să aduc spoilere, dacă nu ați văzut Lucifer până acum, puteți să-l vedeți începând de la sezonul 5. Vă prindeți de acțiune și de personaje din mers, pentru că reușesc ei să se promoveze bine și să își recite poezia de prezentare în primele episoade ale sezonului. Cum spune și trailerul, în film apare fratele geamăn al lui Lucifer, arhanghelul Mihai. Iar la final apare însuși Tatăl lui Lucifer și al tuturor îngerilor ăștia, care și-au găsit unde să se bată, la noi pe Pământ.
Dar după ce s-a terminat ultimul episod din prima parte a sezonului 5, am zis stai să văd iar, de fapt cum a început Lucifer. Și i-am dat drumul de la început. Aici am rămas impresionat. Sunt alte lumini, altă culoare, altă coloristică, deși tehnologia de filmare pare că nu s-a schimbat în ultimii ani. Pentru că serialul a debutat în 2016, acum 4 ani, poți vedea de fapt cum au evoluat și decorurile și cam ce era atunci, dar ce se practică acum în design de cluburi.
Poți observa și transformarea personajelor și cât de tânăr era Lucifer acum 4 ani. Dar și cât de neschimbată a rămas Chloe. Poți să vezi de fapt cum s-au îngrășat actorii și cum și-a pus vremea amprenta peste fizionomia lor.
Filmul e bun de revăzut și după ce s-a terminat, pentru că poveștile din scenariu sunt general valabile și nu sunt oprite de trecerea timpului.
În schimb în ultimul sezon, scenariștii și producătorii au bagat tot, cum spunem noi de toți banii. De la toate tipurile de povești care nu au fost până acum, la bătaie, chiar și la filmări alb negru, dintr-o epocă apusă, producție care trebuie să fi costat ceva. N-a prea fost sex și acum am vazut că Lucifer s-a lăsat de fumat în film, pentru că nu mai este social acceptabil să fumezi. Am impresia totuși că nimeni nu mai fumează în Lucifer.
Aștept cu nerăbdare ca să îl ia vreo televiziune tradițională de la noi, să vedem cum reacționează Biserica atunci când va apărea însuși Diavolul la televizor.