Festivalurile sunt politice. Da, sunt politice
Cineva se plângea zilele trecute pe rețelele de socializare că la Electric Castle sunt mesaje anti PSD. Presa a făcut știri că la mare la Neversea, a fost huiduită guvernarea pentru o pană de curent în timpul concertului unui artist care critica guvernarea – Grasu XXL.
Ceea ce e fix normal. Un festival este o formă de artă, nu este o adunătură de oameni care nu știu ce e cu ei acolo. Se duc la un festival oameni cărora le plac acelasi gen de muzică și aceeași artiști. Iar oamenii ăștia nu pot fi blamați.
Iar artiștii se exprimă prin muzică. Așa cum alții se exprimă prin pictură, prin scris, prin poze, prin orice altceva, așa și cei de la festivaluri se exprimă prin muzică și transmit mesajul lor către public. Dacă publicul le place, atunci e bine, dacă nu le place, atunci artiștii află.
De altfel și cel mai mare festival de muzică din Europa are mesaje politice. Tomorrowland susține liberalismul, gândirea avangardistă și condamnă tot ce îngrădește libertatea oamenilor. De altfel anul acesta, în prima săptămână a festivalului Tomorrowland, artiștii de pe scenă au făcut apel la pace, înțelegere și unitate. De fapt sloganul festivalului este: Live now, love tomorrow, unite forever.
Iar în ceremonia de încheiere organizatorii au invitat oamenii să se ducă și să se implice în activitățile și în lucrul zilnic cu toata energia pe care au acumulat-o la festival și toate poveștile pe care le-au găsit acolo.
Atlfel, vom vorbi și despre politică și ce trebuie să facă manifestanții de la București.
Sursa pozei este Facebook. Conformitatea pozei nu a putut fi confirmată dintr-o a doua sursă independentă.