Skip to content

Examene si calculatoare

La Spiru Haret examenele se dau mai nou pe calculator pe un programel instalat in sala de calculatoare. Asta reduce timpul de examinare, greselile de corectare si bineinteles e mai usor pentru studenti. Insa … nu-i opreste nimeni pe studenti sa hackereasca programul, astfel incat au aparut solutii de dat examenul de 2 3 ori, cat timp ai … si de trimis subiectele acasa.
Nici la politie nu e mai greu. Exista o adresa http://192.168.1.12 parca (din cate am vazut la protv), unde individu se duce, bifeaza niste chestii si ia sau nu ia carnetul de sofer inapoi. Partea distractiva e ca, daca te dai pe wireless din curtea institutiei, si iti aloci un ip manual din clasa aia … te vezi direct cu serverul, calculatoare de acolo si cine stie ce altele.

Si acuma ma gandeam, ca daca ar fi trebuit sa facem noi la job chestia asta, ne trebuia un server, apache cu mod ssl, encriptare de 128 de biti minim, secure login, secure transfer, baza de date, redundanta, backup … si mai sunt da nu-mi vin in cap acum:)

Eh … unii  pot, altii doar au idei. 🙂

18 thoughts on “Examene si calculatoare”

  1. kleampa is even smarter! … e “ip de retea” … aveti cunostinte din auzite si va dati invatzatzi… dude fierte sunteti, blogarilor

  2. hai ma piticule, tu ne zici de “server, apache cu mod ssl, encriptare de 128 de biti minim, secure login, secure transfer, baza de date, redundanta, backup”
    dar nu deosebesti un Ip dintr-o retea privata de un Ip extern? hmmmm….
    hihi?

  3. Cai Lun Says:
    January 28th, 2007 at 3:57 e

    Referitor la partea cu examenele la Spiru…

    Mai nou, au bagat treaba aia de-i zice BLACKBOARD.

    Partea buna: ai cursurile acolo, profesorul nu poate influenta in nici un fel nota. (oficial) Notarea se face in timp real, adica in momentul in care ai dat “submit” testului, informatiile sunt bagate in serverul universitatii (Bucuresti, pe Ghica langa BNR), indiferent de locul si localitatea din tara in care te afli. Tot serverul iti “corecteaza” si lucrarea, tot el pune si nota, tot el o trece in catalog… cataloagele vor parveni facultatilor gata “inscriptionate”. (oficial)

    Paretea proasta: (pentru profi) – nu mai au nici o utilitate! (neoficial) In blackboard gasesti si cursuri, si teste de evaluare, iar siteul facultatii iti pune la dispozitie si subiectele de examen. In examen sunt bagati toti studentii, care trebuie doar sa declare pe propria raspundere (!!) ca au platit taxa. Nu conteaza prezenta, referatele, activitatea la curs.. bla bla… (eu v-am zis sa nu va mai duceti la scoala, dar deh… ) Eventual, ar putea sa mai existe niste seminaristi, in caz ca se gaseste vreun tocilar sa vrea sa stie mai multe… A, apropo…. sunt aceleasi subiecte pentru toata lumea (zi/id/fr…)

    Latura distractiva: examenele sunt programate automat. Serverul distribuie subiectele la intervale de 15 minute. Nu conteaza ce se intampla si ce faci, toata lumea trebuie sa fie in sala la 10:00 si are la dispozitie 10 minute pentru 20 de intrebari. La 10:15 trebuie sa fie deja intrata si pusa pe scris urmatoarea grupa… Studentii sunt repartizati pe grupe si au locul “deja pregatit”. Adica poti intra doar la ora la care ti s-a spus, pt. ca contul tau nu va fi activ decat in acel interval de 15 minute, altfel nu il poti utiliza! Studentii de la ID sunt supravegheati cu camere video! Examenele au fost programate de server chiar si duminica seara la ora 22:00!! Raspunsurile sunt corectate cu un sablon fix. Adica, exista raspunsuri in catre trebuie sa tastezi tu cuvantul / cuvintele respective. Dar, ca variante de raspuns ai una singura. adica tre’ sa scrii (de ex.) “America’s strategy in World Politics (1942)”, orice variatie, fie si caligrafica, nu va fi considerata corecta > gen: America’s Stragegy in…. / America’s strategy in world / denumirea corecta dar fara an / titlul in romana, etc. Mai mult, daca in carte, raspunsul pe care trebuie sa il dai tu este scris gresit, fara o litera, cu o virgula fara spatiu… etc… tu tre’ sa scrii la fel!

    Asa ca, luni, o sa HAVE FUN! 🙂 Daca vreun angajat Elecrtica imi va citi mesajul, il rog frumos sa tot posibilul si sa NU opreasca luni dimineata curentul in zona Aparatorii Patriei! 😀

  4. ce ma, esti la jurnalism la spiru te pomenesti? sau oi avea cunostinte? 🙂

    Oricum treaba cu studentii intra din 10 in 10 minute e fantezista, la ce brambureala e cu toti aia care nu pricep modul de examinare…

  5. andrei, esti varza dar te exprimi cum ca ai sti.
    “IP real ” … se numeste ip public. iar celalalt privat (192.168.x.x) nu “ireal” cum s-ar crede… si nu este neaparat atribuit de dhcp, dar corect, el iese pe internet printr-un router care are IP public.

    Uf sunt zeci de pustani care se dau “ad-tor” (ce-o mai fi si asta) care stiu sa puna un ip la windows, si sa mufeze

  6. :))
    pai ai zis asha: “[..] Exista o adresa http://192.168.1.12 parca (din cate am vazut la protv)[…]” si nu o putem folosi ca referinta …deoarece e un IP dintr-o clasa privata, si gandeste-te ca toti cititorii tai vor accesa adresa asta: http://192.168.1.12 ca sa “verifice” ce ai zis tu in post! 🙂
    De aici bataia asta….. cu clase interne si externe! si explicatii :))

  7. dar, nu e ma aproape logic ca toate astea nu au cum sa fie publice? Si chiar daca ar fi … cum ar fi sa dai examenu de carnet de la tine de acasa 😛

Leave a ReplyCancel reply

Exit mobile version