Despre imobiliare

Paul ma invita sa ma dau cu parerea despre piata imobiliara. Nu de alta dar el vrea sa isi ia casa si se cam impiedica de niste credite, comisioane si alte tampenii de genul asta.
Pana la un punct vroiam si eu sa fac acelasi lucru. Adica primul si primul lucru in viata sa-mi iau casa, apoi nevasta, masina, copii si altele. Asta insa nu e asa de usor. De ce? Pentru ca noi nu suntem ca altii. La altii daca vrei sa iti iei case, gasesti pe toate drumurile. La noi mai putin. Amintiti-va cat de greu e sa gasesti o garsoniera, un apartament de inchiriat, tre sa alergi peste tot, sa cauti pe la agentii sa te trezesti in cine stie ce zona a orasului, total opusa fata de ce ti-ai dorit tu.
Partea e misto, piata e foarte atractiva si foarte dinamica, de asta ofertele de inchiriere nici nu se pun pe net, pentru ca se dau mult prea repede. Acolo raman doar ofertele de vanzare, acolo unde exista negocieri, persoane care vin cauta si intreaba.

Avand in spatele blogului prima agentie imobiliara de pe internet din judetul Arges ( John & Co ), ma laud ca stiu cam cum vine situatia. Nici agentia nu se bucura cand nu vinde casa, nici clientul si nici ala care vrea sa o cumpere. Iar despre comisioane hai sa fim seriosi, aia 3% dintr-o vanzare nu`s un mare lucru, plus ca`s negociabili.

Pe scurt, daca vrei sa iei o casa, trebuie sa ai bani stransi, trebuie sa ai o banca care sa te crediteze si iti trebuie si o tona de noroc sa gasesti atunci cand vrei apartamentul visurilor tale.

Referindu-ma strict la Bucuresti, am auzit o discutie intre doua babe. “pai cu ce sa mai traiesti, ca daca renunta ala la chirie nu mai are nici un venit.” Acum stau sa ma gandesc cati dintre bucuresteni n-au cate 2 sau 3 apartamente in oras, cumparate, mosteninte la momentul oportun. Iar la cum se mentin preturile la vanzare aici, ma astept ca sa devina orasul asta un oras de chiriasi. Desi … piata zice ca in cativa ani vom avea o scadere considerabila a pretului apartamentelor vechi pe masura ce apar cartierele mari. De altfel cartierele noi – rezidentiale cum le numesc astia au deja probleme, drumuri innacesibile sau ce nu suporta o afluenta mare de trafic si distanta mare fata de magistralele de utilitati. Iar cum nimeni nu se gandeste la infrastructura ci doar la facut case pe bani, nu e de mirare ca preturile mici sa fie tocmai in aceste cartiere noi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply