Google Pixel 9 a fost lansat oficial în România chiar de către Google. Telefoanele nu sunt aduse direct de către gigantul tech la noi în țară ci sunt aduse prin intermediul intermediarilor, Vodafone pentru partea de retail și eMAG pe partea de magazin online. Acestea sunt canalele oficiale care aduc telefoanele Google în România.
La întrebarea de ce a venit Google atât de târziu la noi, răspunsul a fost că ”we have to make things right”. Cu alte cuvinte, Google intră pe o piață unde poate asigura ei înșiși partea de suport sau o pot asigura intermediarii. În cazul de față eMAG are Depanero, iar Vodafone are propiul lor centru de suport și service.
De ce a durat atat de mult sa vina Google Pixel in Romania. pic.twitter.com/SQFJcQwPsk
— Cristi Dorombach (@piticu21) August 22, 2024
Ce aduce nou Google Pixel
AI este cuvântul de bază pentru Google Pixel 9, iar acesta ridică și performanțele camerei inclusiv cu mult aclamata (de către bloggerii străini) funcție de adaugă-mă în poză.
Dotat cu noul procesor Tensor G4 și 16 GB de RAM, Pixel 9 Pro este cel mai puternic dispozitiv Pixel lansat până acum, fiind conceput pentru a rula cel mai avansat model de AI de pe un dispozitiv Pixel. Aceasta înseamnă fotografii și videoclipuri de ultimă generație și modalități mai inteligente de a îmbunătăți experiența utilizatorilor.
Cele 3 noi modele de telefoane – Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL – folosesc noul cip Tensor G4 de la Google, realizat împreună cu Google DeepMind și optimizat pentru a rula cele mai avansate modele AI. În plus, telefoanele sunt de două ori mai rezistente decât Pixel 8. Pentru prima dată, modelul Pro vine în două dimensiuni diferite: Pixel 9 Pro (6,3 inci) și Pixel 9 Pro XL (6,8 inci). Cu excepția dimensiunii ecranului și bateriei, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL au aceleași specificații și caracteristici. Ambele au cele mai bune și mai luminoase ecrane Super Actua de la Google de până acum și o nouă cameră frontală de 42 Mpx, astfel încât utilizatorii să obțină fotografii mai clare și mai luminoase în condiții de lumină slabă. Acestea au un aspect actual, cu un spate din sticlă mată și margini metalice lustruite, care oferă o senzație distinctă de calitate premium.
Pixel 9 are numeroase upgrade-uri față de generațiile anterioare. Cu ecranul său Actua de 6,3 inci, Pixel 9 este cu 35% mai luminos decât Pixel 8 și a fost evaluat drept cel mai bun afișaj din clasa sa. În ceea ce privește camera, utilizatorii primesc aceleași camere principale și ultrawide ca la Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL. Aceasta reprezintă un pas uriaș pentru obiectivul ultrawide, care ajunge la 48 Mpx pe Pixel 9, de la 12 Mpx pe Pixel 8. Toate telefoanele Pixel 9 se îmbunătățesc în timp – fiecare telefon vine cu șapte ani de sistem de operare și actualizări de securitate.
Romania e o tara foarte importanta pentru Google, mai ales pentru R&D al lor. pic.twitter.com/y0soap6YBh
— Cristi Dorombach (@piticu21) August 22, 2024
Gemini AI în limba română
În prezentarea produselor a fost evidențiat un prompt în limba română pentru Gemini AI. Am întrebat dacă Gemini va vorbi limba română. Răspunsul Google a fost că Gemini știe limba română în format text. Deci se pot adresa întrebări și cerințe pentru Gemini în limba română, atunci când scriem. Limba română în format voce, atât să asculte, dar și să răspundă este în lucru și va fi disponibilă la o dată care nu a fost comunicată. Cert este că se lucrează la acest aspect la extinderea produselor Google și la localizarea lor în diferite limbi.
Până atunci putem folosi Google Gemini AI în engleză sau orice altă limbă este cunoscută de asistentul vocal.
Fotografii de grup și panorame perfecte în condiții de lumină slabă
Google a adăugat, de asemenea, noi funcții AI pentru a ajuta utilizatorii să obțină fotografii perfecte. Cu funcția „Add Me”, utilizatorii vor putea face o fotografie cu toți membrii grupului, inclusiv cu fotograful, fără a fi nevoie să folosească un trepied sau să ceară ajutorul unui străin. De asemenea, Google a îmbunătățit funcția „Panorama” pentru realizarea de fotografii detaliate, chiar și în condiții de lumină slabă. Mai mult, funcția „Magic Editor” poate reîncadra automat fotografia, poate extinde imaginea pentru a cuprinde mai mult din cadru și, cu funcția Best Take, utilizatorul obține o fotografie mai bună de grup, de exemplu, combinând fotografii similare. Funcția identifică cel mai bun cadru sau permite utilizatorului să aleagă cea mai bună expresie a fiecăruia.
Odată cu noile Pixel, Google a adus și noul Pixel Watch 3
Seria de ceasuri inteligente Pixel Watch 3 aduce inovații remarcabile în ceea ce privește afișajul, performanța și funcționalitățile de fitness și sănătate. Noul ecran Actua al Pixel Watch 3, cu o luminozitate de două ori mai mare decât în versiunea anterioară, oferă o vizibilitate excelentă în orice condiții. Noul Pixel Watch 3 este disponibil în două versiuni, cu ecran de 45 mm sau 41 mm, oferind un afișaj mai mare cu 40%, respectiv 10% decât Pixel Watch 2. Cu Wear OS 5 și o arhitectură hibridă, Pixel Watch 3 asigură o durată de viață extinsă a bateriei, inclusiv un mod de economisire care prelungește durata la 36 de ore.
Funcțiile avansate de monitorizare a fitness-ului și sănătății utilizatorilor, cum ar fi noul indicator al formei zilnice (Daily Readiness) și Cardio Load, care analizează performanța inimii în activitățile cardio, oferă utilizatorilor interesați de bunăstarea lor fizică și psihică informații detaliate pentru a-și putea optimiza antrenamentele și recuperarea. Pentru alergători, Pixel Watch 3 oferă funcții utile precum Workout Builder (planuri de antrenament personalizate) și indicații în timp real în timpul antrenamentelor.
Căștile wireless Pixel Buds Pro 2 aduc inovații în performanța audio și experiența utilizatorului. Căștile sunt echipate cu cipul Tensor A1, care oferă o anulare a zgomotului de două ori mai eficientă, datorită funcției Active Noise Cancellation și Silent Seal™ 2.0. Pixel Buds Pro 2 oferă un sunet clar și echilibrat, chiar și cu anularea zgomotului activă, datorită procesării pe mai multe căi. Proiectate pentru confort maxim, Pixel Buds Pro 2 includ asistentul virtual Google Gemini, pentru asistență hands-free, și conversații extinse cu Gemini Live. În România, asistentul Gemini Live poate fi utilizat pe Pixel Buds Pro 2 după inițierea sesiunii pe telefon, nu direct de pe căști. După blocarea ecranului telefonului, discuția cu Gemini Live poate continua pe căști. De asemenea, căștile includ funcții precum Apel Clar, Detectarea Conversației și sunet spațial cu urmărirea mișcărilor capului. Mai mult, utilizatorul poate schimba conexiunea căștilor între diferite dispozitive fără niciun efort. Cu funcția Active Noise Cancellation activată, căștile oferă o autonomie de până la 8 ore în utilizare și 30 de ore cu ajutorul carcasei.
Prețurile recomandate ale noilor produse anunțate de Google:
Pixel 9
128 GB: 4.499,99 RON
256 GB: 4.999,99 RON
Pixel 9 Pro
128 GB: 5.499,99 RON
256 GB: 5.999,99 RON
512 GB: 6.699,99 RON
Pixel 9 Pro XL
128 GB: 5.999,99 RON
256 GB: 6.499,99 RON
512 GB: 7.199,99 RON
1 TB: 8.499,99 RON
Carcase de protecție pentru telefoanele Pixel
Pixel 9 & Pixel 9 Pro: 199 RON
Pixel 9 Pro XL: 219 RON
Pixel Watch 3
41 mm: 1.999 RON
45 mm: 2.249 RON
Accesorii pentru Pixel Watch
Active Band: 249 RON
Pixel Buds Pro 2: 1.249 RON