Castigatorii concursului Kaspersky

Pentru ca sunteti niste comentatori draguti, meritati premii. Mai mult tin sa va spun ca interbarile si comentariile voastre i-au bucurat pe cei de la Kaspersky, drept urmare iata si castigatorii, dar si raspunsurile lui Stefan:

Comentariu scris de Daniel Buca

Publicat la data de 3.4.2010, ora 11:45 Poate o functionalitate de “Scan My Website”

Comentariu scris de Marian

Publicat la data de 3.4.2010, ora 16:19 ar fi interesant un add-on care sa se conecteze la ftp si sa scaneze / curete automat troienii virusii de pe site.

Comentariu scris de Razvan Moise

Publicat la data de 7.4.2010, ora 19:35 Eu sunt programator web. Am o gramada de aplicatii ba pe ftp, ba pe sharepoint sau pe svn. As vrea sa pot scana dinainte fisierele pe care vreau sa le descarc, nu dupa. La o prima vedere ar fi imposibil, insa dpdv tehnic se poate scana macar dupa semnaturi. S-ar putea descarca doar header-ul fisierului si scana.

Stefan: Sunt 3 idei excelente care se completeaza reciproc si ma bucura sa vad ca din ce in ce mai multe persoane realizeaza faptul ca la ora actuala web-ul este principalul vector de raspandire a infectiilor. Avem deja o initiativa in sensul acesta – http://www.kaspersky.ro/blog/malware_punct_ro

Comentariu scris de Petru Burac

Publicat la data de 3.4.2010, ora 23:14 4. Sa aiba interfata de 2  tipuri: simple si advanced.

Stefan: Este o idee buna pentru interfata. Interfata simple ar putea fi asociata cu optiunea de luare a deciziilor in mod automat, pe cand interfata advanced sa fie “doar pentru cunoscatori”.

Comentariu scris de TheGreatMaster

Publicat la data de 4.4.2010, ora 20:23 Scanare cat mai rapida (nu ma deranjeaza sa manance nush cat RAM sau CPU, pt ca Ceasca’ a murit, iar vremea 2.86-ului a trecut. Da, poate cei cu laptopuri o sa-mi sara in cap, insa chiar si laptopurile de astazi au facut progrese remarcabile in materie de performanta si chiar de pret. Se poate lua in calcul si posibilitatea de a crea insa un AV lite, pentru userii cu sisteme slabe, insa nu stiu cat de rentabil ar fi).

Stefan: In momentul de fata, viteza scanarii nu este limitata nici de procesoare, nici de memorii RAM. Bottleneck-ul apare la citirea de pe HDD, viteza fiind limitata de factori fizici. Hard-disk-ul este la ora actuala probabil singura componenta vitala unui sistem care mai contine parti in miscare. Din fericire, era SSD-urilor (Solid State Drives) se apropie cu pasi repezi, iar echipa noastra de cercetare nu scapa cu vederea nicio tehnologie noua. Ca o curiozitate interesanta, un SSD poate fi chiar mai rapid in timpul unei scanari antivirus decat in starea idle:

http://threatpost.com/en_us/blogs/av-scans-slowing-down-your-machine-think-again-040510

Castigatorii vor fi contactati pentru premii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply