Bere

Carlsberg s-a nashparlit de cand s-a dezbracat. Parca nu se mai protejeaza prea bine de soare, desi e rece gustul e schimbat, sticla e schimbata, parca ar fi incalzita si racita la loc. De fapt asa se intampla pentru ca masinile in care vin berile au cel putin 50 de grade la nivelul sticlei. Iar apoi intervine frigiderul.

Nu cred sa fi vazut vreo masina care sa asigure cat de cat conditii de transportare a berii, atat timp cat ea trebuie consumata si tinuta la o temperatura scazuta. In schimb, aici intervin calitatile berii. Si le luam prin exemple arhicunoscute:
Tuborg – nu e buna cand e cald afara, nu e buna cand e fabricata la cald, nu e buna daca se incalzeste apoi se raceste iar. Produsa in Pantelimon cu apa din izvorul din cimitir, sau ceva de genu.
Heineken – e buna rece, la -4 grade in frigiderele specifice, daca se incalzeste si se raceste la loc, calitatile berii nu scad foarte mult. E produsa in Romania, cu apa buna romaneasca, cea din Bulgaria lasa mult de dorit, dar are cel putin gustul de heineken.
Timisoreana – bere buna, blonda chiar, de consumat cand afara nu e foarte cald, in rest da dureri de cap si e aiurea. La ciclul de incalzire si racire, lasa un gust ciudat de …. scrum de tigara … in gura.
Ursus – regele berii in Romania. E buna si a doua zi, chiar daca s-a trezit. De asemenea aici conteaza cutia, sticla si apa din care e facuta. Apa de la fabrica de la Pitesti era perfecta, insa acolo se face acuma Golden Brau (din cate stiu eu), in schimb … cea de la Cluj daca sta nebauta mai mult de 2 – 3 saptamani da dureri de cap.

Acestea fiind zise, bere placuta, dar nu inainte de 8 – 9 seara si mai ales cautati incaperi bine aerisite, sau terase.

Si … piesa zilei de azi: The Shirelles – Baby it’s you

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply