Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, un eveniment media
Orice alta sfintire a unui om a fost un eveniment religios foarte important. In fiecare zi sarbatorim cate un sfant in calendarul religios si ii evocam minunile si tot ce a facut in viata lui. Ne numim copii dupa nume de sfinti, ca acestia sa fie pastoriti si ghidati de acestia in numele Domnului.
Teoretic orice beatificare a unui om, orice sfintire a sa se face la catolici la multi ani de la moartea acestuia. De data aceasta Biserica a facut o derogare de la regula si a ales ca maine, pe 1 mai, sa il numeasca pe Ioan Paul al II-lea Sfant.
Daca acum zeci de ani toata lumea se aduna in piata Sfantul Petru de la Vatican pentru a asista la slujbele de beatificare si canonizare, anul asta televiziunea joaca principalul rol in aceasta slujba. Pe langa televiziune, internetul e cel care va uni miliardul de catolici din intreaga lume.
Youtube transmite deja in direct rugaciunile si (as putea sa ii zic) show-ul de dinaintea beatificarii.
Si cu ocazia asta am vazut cel mai mare Rozariu facut vreodata. Rozariul e o rugaciune specific catolica, reprezentata de cruciulitele alea pe care le purtati voi la gat in cluburi sau le agatati pe masini fara sa stiti ce reprezinta. In schimb Rozariul asta s-a facut in direct, prin intermediul televiziunii, intre Roma, Mexic, Africa si alte tari care rosteau fiecare, in stilul si limba propie cate o decada si rugaciunile specifice din Rozariu.
Si pentru catolici, evenimentul asta media va fi exact motivul pentru a cunoaste diferentele dintre bisericile din lume, dar si obiceiurile din fiecare tara.